Nieuwe publicatie: Wie zegt wat waar?

omslag boek Wie zegt wat waar

Per streek zijn er soms opvallende verschillen tussen de woorden voor alledaagse dingen. Hoe noem(de) je je grootmoeder? ‘Oma’, ‘grootmoei’, ‘grandma’, ‘mémé’, ‘grotema’, ‘omoe’ of ‘bommama’? En een ‘lange gehaktstaaf’ uit de snackbar – heet die ‘frikadel’, ‘frikandel’, ‘curryworst’ of misschien wel ‘lange hamburger’? Zeg jij ‘manneken’,
‘mannetje’ of ‘menneke’? Zeg je ‘ies’ of ‘ijs’? Je taal laat zien waar je vandaan komt. In Wie zegt wat waar? is voor twintig onderwerpen uitgezocht en in kaart gebracht hoe ze heten, van Groningen tot Oostende.
Samen met het Genootschap Onze Taal presenteren wij die variatie binnen het Nederlands op een wat groter formaat (20 × 20 cm.), in mooie, duidelijke kaarten, die onze streektaaldeskundigen puntig en helder toelichten en uitleggen. Een boek voor taalliefhebbers, maar ook voor iedereen die geïnteresseerd is in de cultuur van de regio.

U kunt het boek bestellen voor 19,95 euro:

via de webwinkel van het Genootschap Onze Taal*
via de Taalwebwinkel van Taalverhalen*
via de online boekhandels

*Excl. verzendkosten. Die vallen weg als u voor meer dan 19 euro bestelt in de webwinkel van Onze Taal en voor meer dan 40 euro in de Taalwebwinkel.

RECENSIES

Netwerk Didactiek Nederlands, Wie zegt wat waar? Regionale taal in Nederland en Vlaanderen

Het Belang van Limburg, 14 augustus 2021: Hoe dialecten het Nederlands rijker maken

Reacties zijn gesloten.