Gesproken Limburgs woordenboek

NLLimburgOp zaterdag 14 mei 2016 werd in Thorn, Nederlands-Limburg, de website van het Gesproken Thoears Woeardebook gepresenteerd.

Die website bevat de gesproken versie van het al eerder verschenen Thoears Woeardebook (Thorns Woordenboek). Het is de bedoeling dat op termijn meer Limburgse woordenboeken in gesproken versie worden toegevoegd, zodat niet alleen de woordenschat, maar ook de uitspraak ervan wordt bewaard.

De website www.limburgsewoordenboeken.nl is een samenwerkingsproject van onder meer de Raod veur ’t Limburgs, streektaalfunctionaris en SND-bestuurslid Ton van de Wijngaard (verbonden aan het Huis voor de Kunsten Limburg) en de Werkgroep Thoears Woeardebook.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *